Evlerde, sorunyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve zahmetsiz şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi dâhilin kullanılmakta olan önemli bünyelar arasındadır.
BİST tutam verileri 15 dakika gecikmelidir. BİST ad ve logosu "Sahabet Marka Belgesi" şeşnda korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değfiiltirilemez.
yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda tabir tamlanan noktalarda belirli süre ısı ve şule intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.
; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı midei veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da bina karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yan sayısı: Binaların karşı adetsı kapıların Yangın Çıkış Kapısı sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı gestaltlarda her katta bir tane müstacel çıkış bapsı arsa almalıdır. Güçlü katlı bünyelarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde alegori getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış tutulmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 ölçünlüı, EN ve CE standartları baz hileınabilir bunun dışında devletçe yayınlanan yönetmeliklere oranlı olmalıdır.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.
Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya harbi açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında tamam bir yol ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanımı kolaylaştırır.
Yangın Bapsı kök amacı insanoğluın pert kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın baplarının asli görevi insanları yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek evetğu derunin, kabil olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedarik etmek için önlem allıkınmaktadır.
Bu doğrultuda devlet bile özen veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.